У Миколаєві комунальники назвали дату, коли мають намір увімкнути батареї

Коментарi:

У Миколаєві планують увімкнути батареї на початку листопада.

У Миколаєві завершується підготовка до опалювального сезону.

Опалювальний сезон розпочинається, коли середня температура протягом трьох діб тримається на рівні +8 градусів

«Така температура можлива у перші дні листопада. Тому місто вже почало готуватися до подачі тепла», розповів директор «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов

Проте, каже, що у разі зниження температури у жовтні, опалювальний сезон у місті розпочнеться раніше.

Торкнувся він теми тарифів. Різниця в тарифах для ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» сягає близько 455 мільйонів гривень.

«2021 року місцева влада взяла на себе зобов’язання по погашенню різниці в тарифах. 2022 року міськвиконком виконав ці зобов’язання і оплатив різницю в тарифах як ОКП «Миколаївоблтеплоенерго», так і ПрАТ «Миколаївська ТЕЦ». При цьому, з 2022 року зобов’язання по різниці в тарифах взяла на себе держава відповідним законодавчим актом, проте наразі різниця в тарифах нараховується, але не сплачується. Ці кошти є цільовими, вони повинні спрямовуватися на погашення заборгованості перед НАК «Нафтогаз України»», – сказав Микола Логвінов.

Він також зазначив, що оскільки це питання невирішене, то з 1 вересня всі кошти, що надходять за тепло розподіляються таким чином: 65% автоматично йде на рахунок НАК «Нафтогаз України» і 35% залишаються на рахунку нашого підприємства, але в Державній казначейській службі.

«Якщо не буде погашена різниця в тарифах, то не буде коштів для підготовки до опалювального сезону 2024-2025 років. Ми отримали багато матеріалів, котелень, когенераційну установку, генератори, але щоб це все встановити потрібні кошти», – каже керівник ОКП «Миколаївоблтеплоенерго».