В одному з ліцеїв Миколаєва фактично наново збудували укриття: як воно виглядає (відео)

Коментарi:

В одному з ліцеїв Заводського району Миколаєва успішно завершили ремонт найпростішого притулку. Раніше це приміщення знаходилося в аварійному стані та було непридатним для використання.

В рамках ремонту було повністю оновлено стіни, стелю та підлогу, а також встановлено системи пожежної сигналізації, вентиляції та освітлення, включаючи аварійне освітлення. Роботи тривали весь літній сезон та завершилися у вересні.

У притулку проведено як холодну, так і гарячу воду, побудовано 6 туалетних кімнат (раніше вони навіть тут не передбачалися), зроблено медичний пункт, ігрові зони та три входи. Також були встановлені всі необхідні меблі. Всі ці заходи було вжито для забезпечення безпеки дітей у разі повітряної тривоги.

Згідно з діючими нормами (0,62 кв м/ос) притулок може вмістити понад 600 осіб, але з 1 листопада буде введено нову норму – 1 м2 на одну особу, тому кількість людей, які зможуть перебувати у притулку, трохи зменшиться.

Наразі ліцей чекає на інспекцію, яка перевірить відповідність притулку всім вимогам безпеки для дітей та видасть сертифікат.

Щойно буде ухвалено рішення про відновлення очного навчального процесу, ліцей розробить схему навчання, включаючи розклад класів, дні та години занять. Нагадаємо, що поточний навчальний рік у Миколаєві розпочався в онлайн-форматі через безпекові питання, які не дозволяють учням відвідувати школи.