Сили оборони України ведуть штурмові дії південніше Бахмута, – ранкове зведення Генштаба ЗСУ

Коментарi:

Інформація на ранок 22 жовтня.

Розпочалася 606 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Відбулося понад 80 бойових зіткнень. Ворог завдав 6 ракетних та 53 авіаційних ударів, здійснив 54 обстріли з РСЗВ.

Під артилерійським вогнем опинилися близько ста населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

На Куп’янському напрямку українські воїни відбили понад 15 атак в районах Синьківки, Іванівки Харківської області та Надії Луганської області.

На Лиманському напрямку відбито понад 10 атак в районах Білогорівки Луганської області, Серебрянського лісу та Спірного Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили всі атаки в районах біля Васюківки та Андріївки. Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

Ворог не полишає спроб оточити Авдіївку, але наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи йому значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника в районах Кераміка, Авдіївки, Степового, Тоненького та Первомайського Донецької області. Тут Силами оборони відбито понад 15 атак.

Ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки, Красногорівки та Побєди Донецької області, де українськими воїнами відбито понад 20 атак ворога.

Наші захисники відбили всі атаки ворога в районах Пречистівки, Золотої Ниви, Старомайорського Донецької області та північніше Приютного Запорізької області.

Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку.

В зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку наші воїни ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.