Як уникнути боргу за електроенергію, коли у квартирі ніхто не проживає: роз'яснення

Коментарi:

Трапляються випадки, коли у квартирі ніхто не живе, а платіжки за світло продовжують приходити. Фахівці компанії YASNO розповіли, як їх уникнути та що робити, якщо рахунок за світло вже прийшов.

За словами фахівців, коли у квартирі ніхто не проживає, у якийсь момент клієнт перестає передавати показники електролічильника.

У такому разі оператор системи розподілу, не отримавши показники лічильника, здійснює розрахунок обсягів споживання електроенергії на основі показників середньодобового споживання та передає ці обсяги постачальнику.

Постачальник до отриманих обсягів застосовує тариф та виставляє рахунок. Власник житла його не платить, бо вважає це помилкою і таким чином починають формуватись борги.

Як діяти, щоб не нарахували борг за електроенергію

Для того, щоб не нарахували борг за світло, якщо у квартирі ніхто не проживає, необхідно:

  • Щомісяця передавати орієнтовні характеристики електролічильника. Наприклад, якщо у квартирі залишився працюючим холодильник чи інша техніка, достатньо буде щомісяця до останніх зафіксованих вами свідчень додавати 2-5 кВт-год і відповідно платити за них.

  • Передавати одні й самі показання електролічильника щомісяця. Навіть якщо у квартирі відключено всі електроприлади, необхідно щомісяця передавати останні показані клієнтом показання.