Маск заявив про загрозу третьої світової війни та закликав відновити відносини з Росією

Коментарi:

Військові конфлікти на Близькому Сході та в Україні можуть перерости у третю світову війну, заявив мільярдер Ілон Маск, виступаючи в аудіокомнаті у своїй соцмережі X (колишній Twitter).

Маск закликав до припинення вогню в Україні, назвавши війну з Росією безнадійною ситуацією. Мільярдер заявив, що Заходу необхідно відновити нормальні відносини з Росією.

"Нам потрібно знайти світ в Україні, і я думаю, нам потрібно відновити нормальні відносини з Росією", – сказав Маск (цитата The Wall Street Journal).

Маск припустив, що війна в Україні може змусити Росію вступити в тісніший союз з Китаєм. На його думку, альянс Росії, Китаю та Ірану може подолати Захід у глобальному конфлікті, а військова міць Америки вже не та, що була раніше, порівняно з іншими світовими державами.

Після початку війни в Україні Ілон Маск регулярно консультувався з російською владою, а восени 2022 року особисто розмовляв з Володимиром Путіним, писав The New Yorker з посиланням на заступника голови Пентагону Коліна Каля. Це сталося після того, як мільярдер ухвалив рішення надати українським військовим термінали Starlink для супутникового зв'язку.

Восени 2022 року на конференції в Аспені, де були присутні бізнесмени та політичні діячі, Маск навіть висловив підтримку Володимиру Путіну. «Він сказав зі сцени: „Ми маємо вести переговори. Путін хоче миру — ми повинні вести переговори про мир з Путіним», — згадував Рід Хоффман, який працював із Маском у PayPal.

Маск заперечував факт спілкування із російським президентом. Ні. Я розмовляв з Путіним лише одного разу, і це було близько 18 місяців тому. Темою був космос», – заявив бізнесмен.