"Всі склади порожні". Шмигаль заявив про дефіцит снарядів у всьому світі

Коментарi:

Дефіцит боєприпасів наразі відчувається не лише в Україні, а й в інших країнах.

Про це в інтерв'ю Financial Times заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«У нас величезний дефіцит боєприпасів не лише в Україні, а й у всьому світі. Ми розуміємо, що потрібно виробляти їх тут, в Україні, бо всюди у світі вони закінчилися, вони вичерпані. Усі склади порожні», – заявив країнський прем'єр.

Наразі уряд України аналізує успішне збільшення виробництва безпілотників усередині країни, від кількох десятків минулого року вимагатиме великих зусиль, особливо в умовах світового дефіциту ключових компонентів та сировини. Прем'єр-міністр зазначив, що швидко збільшити виробництво снарядів не вийде, зокрема, через глобальний дефіцит пороху.

Одним із недавніх успіхів української військової промисловості стало переобладнання американського комплексу ракет «повітря-повітря» AIM-9 Sidewinder на зенітний ракетний комплекс. Це рішення було вкрай необхідне в умовах атак Росії на населені пункти, що продовжуються, далеко від лінії фронту. Однак Шмигаль визнав, що це є тимчасове рішення.

Наразі українська влада називає пріоритетом підписання спільних підприємств з європейськими та американськими оборонними компаніями. Влітку цього року Укроборонпром підписав угоду з німецьким виробником зброї Rheinmetall, яка стосується ремонту пошкоджених танків Leopard та іншої бронетехніки, а також виробництва нових машин.

Президент США Джо Байден 20 жовтня подав запит до Конгресу на надання фінансової допомоги у розмірі $106,7 млрд, з яких $61,4 млрд передбачається витратити на потреби України протягом року.