Новим спікером Палати представників США став прихильник Трампа та противник допомоги Україні

Коментарi:

Республіканця Майка Джонсона обрано спікером Палати представників США.

Про це повідомляє CNN.

Посада спікера Палати представників – третій за значимістю у державній ієрархії Штатів, випереджаючи в порядку наступності президентства в США та тимчасового президента Сенату США, та голову Державного департаменту.

За 51-річного Джонсона з першого разу проголосували усі 220 присутніх республіканців. Один республіканець Ван Орден був відсутній на голосуванні. При цьому 209 голосів було віддано за демократа Хакіма Джефріса.

Як пише CNN, Джонсон був активним прихильником колишнього президента Дональда Трампа та ключовою фігурою в Конгресі 6 січня 2021 року при невдалих спробах скасувати підсумки виборів 2020 року. Тоді він проголосував за підтримку заперечень проти голосів виборців.

Джонсона вперше обрали до Палати представників у 2016 році, він – заступник голови Республіканської конференції Палати представників, а також заступник голови Республіканської партії.

За професією новий речник адвокат, який спеціалізується на конституційному праві.

The Washington Post публікує основні дані щодо Майка Джонсона:

Проти допомоги Україні: Джонсон проголосував проти пакету допомоги Україні у розмірі 39,8 млрд. доларів. Він стверджує, що США не слід надсилати таку суму за кордон з огляду на такі внутрішні проблеми, як безпека кордонів та економіка (його голосування за допомогою України – на фото: один раз "за", шість разів "проти").

Проти сертифікації виборів Джонсон виступав проти сертифікації перемоги Джо Байдена на президентських виборах 2020 року. Він допоміг Дональду Трампу продовжити боротьбу з результатами виборів і очолив юридичну атаку, стверджуючи, що обмеження щодо голосування, пов'язані з пандемією, є неконституційними.

Погляди проти абортів: будучи конституційним юристом і зараховуючи себе до християнства, Джонсон виступає проти абортів.

Союзник Трампа: Джонсон тісно пов'язаний із колишнім президентом Дональдом Трампом і входив до його юридичної команди захисту під час обох процесів імпічменту. Він назвав звинувачення проти Трампа фальшивими.

Підтримує обмеження щодо ЛГБТК: Джонсон займає вкрай праву позицію щодо соціальних питань у лавах GOP, включаючи внесення законопроекту, що обмежує обговорення питань сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності в установах, які фінансуються з федерального бюджету.