Миколаївська поліція розпочала кримінальне провадження через облиту червоною фарбою синагогу

Коментарi:

Поліція просить відгукнутися можливих свідків

Вранці 26 жовтня до поліції надійшло повідомлення, що невідомі особи облили червоною фарбою фасад синагоги, розташованої в центрі Миколаєва. Поліцейські розпочали розслідування події та розшукують осіб, причетних до цього інциденту.

Співробітники поліції проводять оперативні заходи, вивчають записи з камер відеоспостереження та збирають додаткову інформацію для з'ясування обставин.

За цим фактом було розпочато кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 161 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання за порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та інших ознак. Відповідно до санкції статті, винним може загрожувати до трьох років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Поліція звернулася до громадян з проханням, якщо хтось став свідком цього злочину або має у своєму розпорядженні корисну інформацію для слідства, зв'язатися з відділенням поліції № 1 Миколаївського районного управління за адресою: вул. 2-а Екіпажна, 59, або дзвонити за телефонами (0512) 53-19-05, 44-80-06, 102.