На окупованих територіях України розпочалася епідемія COVID

Коментарi:

На тимчасово окупованих територіях України розвивається епідемія коронавірусу. Терористи влаштували "російську рулетку" у медичній сфері.

Про це повідомляє меа Мелітополя Іван Федоров.

"У тимчасово окупованих територіях продовжуються проблеми з медициною. Сьогодні почалася епідемія коронавірусу. Від тієї вакцини, яку ворог вводить мешканцям – останні вмирають. Сьогодні можемо констатувати той факт, що за останній тиждень щонайменше 4 особи померли від вакцинації", – розповів Федоров. .

Зокрема міський голова Мелітополя додав, що ворог привозить в окупацію лікарів здебільшого у військові шпиталі. Інші перебувають у міських лікарнях протягом коротких термінів, оскільки бояться перебувати там довше.

Зазначимо, що російська вакцина "Супутник V" у своїй вихідній формі перестала забезпечувати захист від нових штамів коронавірусу. Про це в інтерв'ю російському виданню "Газета.ру" розповів голова Центру ім. Гамалеї, розробника вакцини "Супутник V", Олександр Гінцбург.

Вихідна формула «Супутника» демонструвала ефективність протягом перших двох років — із серпня 2020 по липень 2022 року. З середини 2022 року, коли з'явилися перші варіанти штаму омікрон, ефективність вакцини знизилася у вісім разів. З появою варіантів 4 та 5 ефективність впала в 20 разів.

«А коли з'явився XBB.1.5-варіант омікрону ("кракен"), – це було в січні 2023 року, – "Супутник" перестав захищати просто зовсім. Тому треба було ще влітку минулого року міняти антигенний склад вакцини», – розповів Гінцбург.