Сили оборони України ведуть штурмові дії на південь від Бахмута, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація о шостій ранку 28 жовтня.

Почалася 612 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Напередодні сталося 60 бойових зіткнень. Ворог завдав 8 ракетних та 15 авіаційних ударів, здійснив 61 обстріл із реактивних систем залпового вогню.

На Куп'янському та Лиманському напрямах ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Бахмутському напрямку ворог безуспішно намагався відновити втрачене становище у Андріївки, де наші захисники відбили п'ять атак. Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку окупанти не залишають спроб оточити Авдіївку, але наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогові значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника у районах Степового, Авдіївки, Первомайського, де силами оборони було відбито 15 атак.

Ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Мар'їнки та Новомихайлівки. Тут українські воїни відбили понад 20 атак.

На Шахтарському напрямку наші захисники відбили всі атаки ворога неподалік Водяного, Золотої Ниви та Старомайорського.

У Запорізькому напрямку ворог намагався відновити втрачене становище на північний захід від Вербового, успіху не мав.

Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрати в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку українські воїни ведуть контрбатарейну боротьбу, завдають вогняної поразки за тилами супротивника.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та ще 4 – по зенітно-ракетних комплексах противника.