У Миколаєві не можна відкривати школи для очного навчання, – Віталій Кім

Коментарi:

Школи – це потенційні військові цілі для росіян. Тому з метою безпеки розпочинати очне навчання не можна

На брифінгу у Миколаївському медіацентрі начальник обласної військової адміністрації Віталій Кім поділився важливою інформацією щодо поновлення очного навчання у школах. За його словами, безпека дітей є пріоритетом, і через близьке розташування міста Миколаєва до лінії фронту, відновлення очного навчання зараз неможливе. У разі обстрілу дітям може не вистачити часу на те, щоб спуститися в укриття, тому безпека залишається важливою проблемою.

А в більшості шкіл учням та вчителям ховатися ще ніде – у 63 із 68 все ще триває будівництво чи облаштування найпростіших укриттів.

В даний час в окремих навчальних закладах області, де це безпечно, діти продовжують відвідувати школи. Але для Миколаєва, який перебуває у зоні можливої загрози, школи залишаються потенційними військовими цілями.

«Миколаївська область була дуже довгий час прифронтової та навчальні заклади використовувалися раніше, до заборони, військовими, на тиждень чи на два. І в росіян вони позначаються як цілі. Вони тупі й іноді б'ють за цілями через півроку, коли військові вже звідти поїхали. І тому я дуже боюся, що прийде й до них якийсь новий начальник ракетних військ, і скаже: "Мені терміново треба щось зробити". І він ударить по школах, не розбираючи, що це», – сказав голова ОВД.

Віталій Кім уточнив, що адміністрація радилася зі Службою безпеки України та розвідкою про відновлення офлайн навчання, проте поки що було ухвалено рішення відкласти це питання.