Віталій Кім пояснив, чому Миколаївський обласний бюджет не купує дрони для ЗСУ

Коментарi:

...Хоча від військових час від часу звучать такі претензії

Миколаївська область активно використовує небюджетні кошти для надання допомоги військовим та реалізації програм відновлення. І за цим показником регіон – найкращий в Україні.

Начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім зазначив, що за рахунок коштів бізнесу та добровільних пожертвувань вдалося відремонтувати велику кількість об'єктів. Зокрема, завдяки казахстанським донорам було виконано реконструкцію Миколаївської лікарні швидкої медичної допомоги. За залучені гроші відновлено 13 мостів, відремонтовано школи, проводяться інші роботи. Також область активно підтримує армію без використання коштів із регіонального бюджету.

«Я по максимуму не витрачав бюджетні кошти, бо розумів, що можуть забрати ПДФО військових. І щоб заощадити, я залучав гроші бізнесу, людей, донати», – сказав Кім. Зазначивши, що гроші з податку фізичних осіб від військових потрібніші у державному бюджеті.

Кім також пояснив, чому з обласного бюджету не закуповується певне обладнання для Збройних сил України, наприклад, дрони. Хоча від військових час від часу звучать такі претензії...

«Ми перейшли від співпраці з окремими підрозділами до роботи з комбригами. Наприклад, батальйон однієї з бригад попросив автомобіль "швидкої". А виявилося, що цей підрозділ тільки-но отримав таку машину... Тож військові теж різні бувають... Тому працюємо лише з комбригами. І всі заявки ми задовольняємо. Про закупівлю дронів я навіть не повідомляю. Минулого тижня ми передали військовим до Херсона 30 «мавіків». 14 днів тому ще 30 штук. І так далі. Не витративши на ці дрони жодної копійки бюджетних грошей. Навіщо витрачати обласні гроші, якщо ми передаємо набагато більше за інші області за небюджетні гроші?», – пояснив Кім.