Ще одна мешканка Миколаєва втратила гроші, намагаючись отримати «сир із мишоловки»

Коментарi:

Не минає і дня, щоб у поліцейському зведенні не з'явилася інформація про чергового постраждалого, який оформив у шахраїв виплату матеріальної допомоги.

У Миколаївському районному управлінні поліції № 1 розпочато розслідування за фактом шахрайства, внаслідок якого 62-річна городянка втратила понад 30 тисяч гривень.

За словами потерпілої, вона стала жертвою шахраїв. Вони використовували метод обману, про який уже кричать «з кожної праски».

Все почалося з оголошення, яке жінка вичитала в одному з месенджерів. У пості пропонувалося оформити матеріальну допомогу. Громадянку не збентежило, що гроші пропонували всім охочим, треба лише вказати свої дані, щоб «добрим людям» було куди перерахувати кошти. Довірливо дотримуючись інструкцій, наданих за посиланням, вона внесла свої особисті дані, включаючи всю інформацію про банківську картку.

Проте за деякий час жінка виявила, що з її рахунку зникли понад 30 тисяч гривень.

Співробітники поліції розпочали кримінальне провадження відповідно до частини 4 статті 190 Кримінального кодексу України, яка стосується шахрайства. Ця стаття передбачає до дванадцяти років позбавлення волі.