Бойовики ХАМАС похвалилися затриманням «ізраїльського офіцера» та показали фото... Медведчука

Коментарi:

Терористична організація ХАМАС похвалилася, що нібито полонила ізраїльського офіцера Іцхака Бріка.

Бойовики стверджують, що він був одним із тих, хто керував підготовкою Армії оборони Ізраїлю до наземної операції в секторі Газа.

Проте із затриманням офіцера виник нюанс – палестинські ЗМІ поширили замість Брика фото Віктора Медведчука – кума російського диктатора Володимира Путіна. Відповідна інформація з'явилася 28 жовтня у пабликах, наближених до ХАМАСу. Бойовики похвалилися «успіхами» бригади Аль-Кассам, яка є воєнізованим відгалуженням угруповання ХАМАС. Терористи стверджували, що захопили ізраїльського офіцера у відставці Іцхака Бріка. «Радісна» подія очолила топ у стрічці новин сектору Газа, проте бойовики в результаті осоромилися з «полоненим офіцером».

До речі, про влучення в полон до терористів справжнього Іцхака Бріка ізраїльські ЗМІ не повідомляли.

Ізраїльський генерал у відставці Іцхак Брік служив у бронетанковому корпусі командиром бригади, дивізії та військ, був командиром військових училищ. Він брав участь у бойових діях як командир резервної роти у Війні Судного дня. Близько десяти років він обіймав посаду комісара військового омбудсмена Ізраїлю.

Після нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня у мережі згадали прогноз Бріка про палестино-ізраїльську війну. Наразі офіцер аналізує військові події та дає поради Армії оборони Ізраїлю.