На шведські гроші відремонтували пожежну машину коблевських рятувальників, яка потрапила під обстріл окупантів

Коментарi:

У жовтні 2022 року коблевські рятувальники отримали пожежну машину, яку придбали завдяки зусиллям гуманітарної організації Help Ukraine Gothenburg зі шведського Гетеборга. Цей автомобіль був швидко відправлений в Україну і негайно поставлений на службу.

Разом із пожежною машиною організація доставила вантаж обладнання для пожежників, надавши не лише засоби для гасіння, а й допомогу у медичних та гуманітарних сферах.

Однак у липні цього року окупанта варварськи обстріляли Коблево, цілячись по рекреаційних об'єктах у прибережній зоні. Як повідомляли у ДСНС України в Миколаївській області, саме тоді під ворожий вогонь потрапили пожежники та постраждав їхній автомобіль. Це сталося вже під час повторної атаки, коли росіяни цілеспрямовано намагалися завдати шкоди саме рятувальникам.

Але завдяки щедрій фінансовій підтримці шведських благодійників пожежна машина була повністю відновлена і знову готова до виконання службових обов'язків. Це яскравий приклад міжнародної солідарності та допомоги у важкі часи.

Гуманітарний штаб при Миколаївській обласній адміністрації висловив подяку шведським друзям за їхню добру справу та підтримку у відновленні важливого обладнання для пожежників.