Новий спікер палати представників Конгресу США республіканець Джонсон підтримає Україну!

Коментарi:

Він дав чітко дав зрозуміти, що підтримує виділення грошей на захист України.

Спікер палати представників Конгресу США Майк Джонсон заявив республіканцям у Сенаті, що він підтримує допомогу Україні, хоча і виступив проти того, щоб поєднувати її з грошима для Ізраїлю.

"Позиція Джонсона кидає виклик лідеру сенатської більшості Чаку Шумеру і лідеру меншості Мітчу Макконнеллу, які хочуть об'єднати фінансування Ізраїлю, України, Тайваню і безпеки американсько-мексиканського кордону", – пише пише Politico.

Нновообраний спікер чітко дав зрозуміти, що він підтримує виділення грошей на захист України, навіть якщо вони будуть відрізнятися за розміром або обсягом від того, чого хоче президент США Джо Байден.

Джонсон також сказав сенаторам, що посилення охорони кордону США та фінансування України "нерозривно переплетені". Він дав зрозуміти, що розглядає фінансування Ізраїлю, як предмет для однієї дискусії, а проблеми з кордоном і Україною, як іншу.

Сенатор Роджер Маршалл сказав, що якби Джонсон спробував поєднати ці допомоги у голосуванні, "його фракція збунтується, і це, ймовірно, буде кінцем спікерства".

Сенатор-республіканець Джош Хоулі про позицію Джонсона щодо України та Ізраїлю сказав: "Він повторював знову і знову: "Слухай, для мене це просто цифри". Я не можу зробити це разом".