У Миколаєві фірма з «чорного списку» АМКУ укладає плитку, замішуючи цемент на дуже дорогій очищеній воді

Коментарi:

Адміністрація Заводського району уклала мільйонний договір з фірмою, яка викликала невдоволення "Миколаївоблтеплоенерго"

Сьогодні, 2 листопада, працівники ОКП "Миколаївоблтеплоенерго" зіткнулися з неприємним інцидентом, коли спостерігали, як очищена вода, призначена для безкоштовного розподілу мешканцям міста, використовувалася не за призначенням. Будівельники, що укладають плитку у дворі будинку на вулиці Генерала Карпенка, 75, вирішили, що ця вода підходить для замішування цементного розчину.

В ОКП "Миколаївоблтеплоенерго" повідомляють, що підприємство вклало понад 22 мільйони гривень власних та міських коштів в обслуговування точок видачі безкоштовної очищеної води. Ці пункти створено з метою забезпечити мешканців міста якісною водою за умов воєнних дій. Проте випадки нераціонального використання цього дорогоцінного ресурсу викликають невдоволення.

Цей ресурс призначений для пиття та використання у побуті мешканців, та його нерозумне використання не тільки неефективне, а й створює додаткові витрати на його виробництво та розподіл.

Варто зазначити, що укладання плитки у дворах будинків №75 та 77 проводиться на замовлення адміністрації Заводського району Миколаєва. Договір на виконання робіт укладено з фірмою "Триботехніка", власником якої є успішний миколаївський підприємець, син ректора "могилянки" Юрій Клименко.

Фірма "Триботехніка" вже отримала десятки мільйонів гривень бюджетних підрядів за роки своєї діяльності. За виконання робіт на вулиці Генерала Карпенка, 75 та 77, фірма отримає 861 тисячу 704 гривні.

Слід зазначити, що посилаючись на законодавство про воєнний час, адміністрація Заводського району торги на укладання плитки за цією адресою не проводила. «Улюбленого» підрядника обрали без аукціону, хоча фірма "Триботехніка" занесена до "чорного списку" Антимонопольного комітету України.

Крім того, у договорі не прописано загальної площі ремонтних робіт. Тож точна вартість укладання плитки на кожен квадратний метр для миколаївських платників податків залишається невідомою.