Олексій Данилов про Олексія Арестовича: я не знаю, звідки ці радники беруться

Коментарi:

Розслідуванням діяльності екс-радника офісу Президента Олексія Арестовича займається СБУ.

Про це заявив" секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данилов. Спецслужба працює, але не варто чекати надто швидкого результату.

"Я б був набагато обережнішим зі словосполученням "СБУ нічого не робить". Служба безпеки займається. Інша справа, що всі хочуть дуже швидкого результату, щоб це було вже сьогодні", – сказав секретар РНБО.

Відповідаючи на запитання, чи Данилов розуміє, що Арестовича "фактично створила і легітимізувала" саме команда президента, він відповів: "Ми не офіс Президента, я в роботу ВП не втручаюся, я не набираю туди кадри і не знаю, звідки ці радники там беруться". ".

Олексій Арестович, під час війни став одним із найвідоміших українських політиків, заявив, що збирається брати участь у президентських виборах. У січні 2023-го Арестович, який обіймав посаду радника глави офісу Президента України, залишив команду Зеленського.

Арестович подав у відставку на тлі шквалу критики, спровокованої його власною заявою: він сказав, що російська ракета могла потрапити до житлового будинку в Дніпрі лише тому, що її збила українська ППО (ці слова з радістю підхопила російська пропаганда; пізніше політик повідомив, що просто обмовився на тлі перевтоми).

Останнім часом Олексій Арестович потрапив ще до кількох скандалів. Окремо обдурив громадян України, які не хочуть бачити його президентом.

Наразі Арестович перебуває за кордоном.

«У мене низка міжнародних форумів, на яких я ключовий речник. Тобто маю формальний привід перебувати за кордоном. Але, як ви розумієте, коли секретар Ради національної безпеки та оборони та депутати від правлячої партії звинувачують тебе в тому, що ти російський шпигун, і обіцяють посадити, це аж ніяк не сприяє поверненню», – заявив «Медузі» опальний політик.