Брат Бубки отримав підозру у колабораціонізмі за торгівлю з окупантами

Коментарi:

Головне управління СБУ заочно повідомило про підозру Василя Бубку, брата колишнього голови Національного олімпійського комітету Сергія Бубки.

Йому інкримінують колабораціонізм та сприяння діяльності терористичної організації, йдеться у тексті підозри, опублікованому 2 листопада на сайті Офісу генпрокурора.

У липні 2023 Bihus.Info опублікував розслідування про сімейний бізнес Бубок – фірму "Монблан". Журналісти дізналися, що після окупації Донецька вона не лише не закрилася, а й почала співпрацювати із росіянами на тимчасово окупованих територіях.

У підозрі зазначено, що у жовтні 2014 року Василь Бубка як директор фірми, перебуваючи в окупованому Донецьку, перереєстрував її у так званому "податковому органі ДНР" та відкрив банківські рахунки фірми у так званому "центральному республіканському банку ДНР".

Після цього Монблан почав вести господарську діяльність на окупованих територіях, продаючи нафтопродукти, скраплений газ, пропан, бензин, дизпаливо. У так звані "податкові органи ДНР" фірма сплачувала податки, мита та збори.

На початку 2023 року Монблан з'явився в російському реєстрі юридичних осіб, її власниками компанії записані Сергій Бубка та брат Василь. Після цього фірма почала постачати паливо та бензин бюджетним установам на окупованій території та Росії.