Ворог вів безуспішні атаки під Бахмутом, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на вечір 5 листопада.

Триває 620 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Сьогодні відбулось 44 бойових зіткнення . Ворог завдав два ракетних та 34 авіаційних ударів, здійснив 36 обстрілів з РСЗВ.

На Куп’янському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів безуспішні штурмові дії в районах Синьківки, північно-східніше Петропавлівки та Іванівки Харківської області, де наші воїни відбили 5 атак.

На Бахмутському напрямку ворог чотири рази безуспішно намагався відновити втрачене положення поблизу Кліщіївки та Андріївки. Вів безуспішні штурмові дії в районах Богданівки, Хромового та Південного, де наші захисники відбили ще 5 атак. За підтримки авіації вів безуспішні штурмові дії в районах Авдіївки, Сєверного, Первомайського. Тут Сили оборони відбили 6 атак.

За підтримки авіації ворог вів безуспішні штурмові дії в районі Мар’їнки, де Силами оборони відбито 17 атак.

На Запорізькому напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії північно-західніше Вербове, Роботиного, північніше Нестерянок, П’ятихаток.

На Херсонському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Республіканець, Львове, Тягинка. З артилерії обстріляні Херсон та Очаків.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Знищено 4 розвідувальних БпЛА.

Підрозділи ракетних військ уразили 3 артилерійські засоби та 4 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.