Двом окупантам, які катували мешканців Миколаївського району повідомлено про підозру

Коментарi:

Під час тимчасової окупації населених пунктів Шевченківської територіальної громади Миколаївського району військовослужбовці рф знущалися та катували місцевих мешканців.

Окупанти викрадали патріотично налаштованих чоловіків, вивозили їх за межі населеного пункту, де на відкритій місцевості били людей та інсценували розстріл. Вони намагалися отримати інформацію щодо їхньої причетності до підтримки ЗСУ та дій, якими мешканці селища намагалися послабити окупаційні дії рф. Зокрема, семеро селян постраждали від жорстокого поводження та знущання. Окупантів встановлено.

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру двом військовослужбовцям 1-ї мотострілкової роти, 1-го мотострілкового батальйону 126 окремої гвардійської Горлівської червонопрапорної, ордена Суворова бригади берегової оборони зс рф у жорстокому поводженні з цивільним населенням та іншому порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому за попередньою змовою групою осіб ( ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

За скоєне окупантам загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі.

Спеціальне досудове розслідування веде Головне управління поліції в Миколаївській області, оперативний супровід – УСБУ в Миколаївській області.