Комбриг 128-ї бригади запізнився на нагородження, а тому залишився живим після удару рф

Коментарi:

Джерела у 128-й бригаді підтвердили інформацію, що її комбриг Дмитро Лисюк запізнився на нагородження військових, а тому залишився живим, оскільки приїхав за кілька хвилин після удару росії.

Про це повідомляє Hromadske.

Повідомляється, що спочатку нагородження було заплановано на 9.00, потім перенесено на 9.30. В цей час військові вже були збудовані та чекали командира. Близько 10:10 стався приліт. А Лисюк приїхав на місце за кілька хвилин.

Ударів було два: одна ракета потрапила в будівлю за місцем збору, друга – за скупченням особового складу на вулиці.

За даними джерел, Лисюк продовжує виконувати свої обов'язки командира ВДШБ.

Він прокоментував журналістам ситуацію так: "це інформація з обмеженим доступом".

Нагадаємо, що внаслідок удару за офіційними даними загинуло 19 українських бійців.

Що відомо про загибель бійців 128-ї бригади?

Окупанти 3 листопада завдали удару по скупченню військових 128 ОДШБр, коли ті зібралися для нагородження на честь Дня артилерії у прифронтовій зоні Запорізької області. Центр стратегічних комунікацій ЗСУ повідомив, що росіяни вдарили ракетою "Іскандер-М".

128 бригада підтвердила загибель 19 своїх бійців внаслідок ракетного удару. Там повідомили, що наразі проводиться перевірка всіх обставин трагедії.

Президент Володимир Зеленський висловив співчуття рідним загиблих бійців та заявив, що цієї трагедії можна було уникнути. Міністр оборони Рустем Умеров пообіцяв, що будуть з'ясовані всі обставини. Він доручив здійснити повну перевірку за фактом трагедії головної інспекції Міноборони.

Державне бюро розслідувань почало розслідувати обставини загибелі військовослужбовців 128 бригади та ініціювало службове розслідування дій військових чиновників, які організували захід до Дня ракетних військ та артилерії.