Мешканка Миколаєва передавала синові до Криму відомості про ЗСУ

Коментарi:

До суду було направлено обвинувальний акт щодо 56-річної мешканки Миколаєва за статтею 114-2 Кримінального кодексу України, яка стосується несанкціонованого поширення інформації щодо розташування Збройних Сил України.

За даними слідства, у червні 2023 року підозрювана збирала та передавала синові до Криму інформацію про місцезнаходження підрозділів Збройних Сил України та військової техніки у Миколаївській та Херсонській областях. Причому жінка усвідомлювала, що ці відомості можуть бути використані для нападу на зазначені об'єкти.

З урахуванням серйозності звинувачень та небезпеки дій підозрюваної щодо неї було обрано винятковий запобіжний захід – утримання під вартою без права внесення застави.

Як зазначили у прокуратурі, син жінки до 2014 року служив у розформованому спецпідрозділі міліції "Беркут" і нині служить у поліції у Криму.

Основною метою жінки було зібрати інформацію про місцезнаходження адміністративних будівель місцевих органів виконавчої влади та максимальну присутність посадових осіб, а також виявити можливі позиції далекобійної артилерії ЗСУ, включаючи системи HIMARS, які беруть участь у бойових операціях на південному напрямку.

Подібні дії підозрюваної можуть мати серйозні наслідки, і суд розглядатиме її справу відповідно до кримінального законодавства України.