На Миколаївщині без світла опинилися понад тисячу побутових споживачів

Коментарi:

В Україні через бойові дії та з інших причин без світла залишається 419 населених пунктів.

Водночас за минулу добу енергетики заживили понад 16 тисяч абонентів. Про це повідомили пресслужби міненерго та Укренерго.

"Через ворожі обстріли у південному регіоні відключилася лінія електропередачі напругою 220 кВ. Також було відключено дві вітрові електростанції. Їхню роботу вже відновлено", – розповіли в міненерго.

Унаслідок обстрілів минулої доби на Донеччині без світла були 23 населені пункти. Відновлено електропостачання для понад 11,5 тис. абонентів.

Без електропостачання залишається частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Чернігівській, Харківській і Херсонській областях. Загалом за добу заживили понад 16 тисяч абонентів.

На Кіровоградщині з технологічних причин було відключено 390 споживачів. Тривають ремонтні роботи.

У Запорізькій області через технологічні причини залишається частково знеструмленим один населений пункт.

В одному з населених пунктів Миколаївщини без світла 1010 побутових і 26 юридичних споживачів. Тривають роботи з заживлення.

Також із технологічних причин було знеструмлено понад пів сотні абонентів на Дніпропетровщині.

Імпорт та експорт

На п'ятницю заплановано експорт електроенергії до Словаччини, Румунії та Молдови в нічні години (добовий мінімум споживання) та денні години (активна робота електростанцій на відновлювальних джерелах енергії) загальним обсягом 3 835 МВт-год.

"Сьогодні імпорт електроенергії здійснюється в ранкові та вечірні години (періоди максимального споживання) зі Словаччини та Румунії. Загальний обсяг 1600 МВт-год із максимальною потужністю в окремі години до 217 МВт", – додали в Укренерго.

За минулу добу комерційний імпорт зі Словаччини та Румунії склав 1365 МВт-год, а експорт до Словаччини, Румунії та Молдови – 3 485 МВт-год.

"Також у денні години оператор системи передачі Укренерго реалізував надлишки електроенергії до Польщі сумарною величною у 510 МВт-год", – додали в міненерго.