Медики повідомили, що тече водопроводами Миколаєва, Очакова, Снігурівки

Коментарi:

Оприлюднено результати досліджень води з джерел водопостачання та водопроводів у населених пунктах Миколаївської області, що зазнали підтоплення.

Миколаївський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України інформує про невтішну ситуацію, що склалася станом на 10 листопада.

У Миколаєві впродовж останнього місяця проби води не відповідати нормативним значенням за санітарно – хімічними показниками (загальна жорсткість, хлориди, сульфати, сухий залишок) та періодично – за мікробіологічними. Тобто, вода в централізованій мережі міста Миколаїв не придатна для питних потреб.

В Очакові з досліджених 12 проб води відібраної з водопровідної мережі та споруд на ній не відповідали нормативним значенням 50% проб за санітарно – хімічними показниками (хлориди) та 16,7% за мікробіологічними.

Зі свердловин та водопровідної мережі в селах Дмитрівка, Куцуруб та Парутино Куцурубської територіальної громади також досліджено по 12 проб води на санітарно – хімічні та мікробіологічні показники. Жодна з проб не відповідала нормативам по мікробіологічних показниках, а 10 проб не відповідали санітарно-хімічним (загальна жорсткість, хлориди, сухий залишок) нормативам.

У Снігурівці досліджено на мікробіологічні показники 8 проб води з водозабірних свердловин та водопровідної мережі. 3 проби не відповідали нормативам по мікробіологічних показниках.

В двох пробах води з пунктів її доочищення КП «Снігурівський сервіс» – відхилень мікробіологічних показників від нормативів не виявлено.

Миколаївський обласний центр контролю та профілактики хвороб рекомендує для приготування їжі та задоволення питних потреб використовувати фасовану воду промислового виробництва та воду з пунктів її розливу після попереднього кип’ятіння.