На фронті сьогодні відбулося 61 бойове зіткнення, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на вечір 12 листопада.

Триває 627 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Протягом доби відбулось 61 бойове зіткнення. Ворог завдав три ракетних та 27 авіаційних ударів, здійснив 43 обстріли з РСЗВ.

На Куп’янському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів штурмові дії в районах Синьківки, Петропавлівки, Іванівки, Кислівки Харківської області, де наші воїни відбили вісім атак.

На Лиманському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів безуспішні штурмові дії в районі Новоєгорівки Луганської області, де наші воїни відбили чотири атаки.

На Бахмутському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів штурмові дії в районах Дубово-Василівки, східніше Кліщіївки та Андріївки, де нашими захисниками відбито 6 атак.

За підтримки авіації ворог вів безуспішні штурмові дії біля Авдіївки та Сєверного Донецької області, де Силами оборони відбито 10 атак. За підтримки авіації ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки, де Силами оборони відбито 20 атак.

На Шахтарському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районі Старомайорського, де наші захисники відбили дві атаки.

На Запорізькому напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Новоданилівки та Малої Токмачки.

На Херсонському напрямку ворог завдав авіаційних ударів біля Херсона, Новоберислава, Тягинки, Іванівки. З артилерії обстріляні Херсон, Антонівка та Очаків.

Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

У Старобільську Луганської області окупанти проводять мобілізацію місцевих мешканців до зс рф. Чоловіки намагаються будь-якими способами уникнути призову на військову службу. Вони звільняються з роботи, переховуються, виїжджають до інших населених пунктів. Мобілізованих, які не змогли ухилитися від військової служби, відправляють для підготовки до Краснодарського краю.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 4 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противник, знищено керовану авіаційну ракету Х-59.

Підрозділами ракетних військ нанесено ураження по двох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та трьох складах боєприпасів.