Український нардеп прізвисько Буратіно працював на ГРУ

Коментарi:

Нардеп підозрюється у здійсненні державної зради.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Служба безпеки та ДБР зібрали докази державної зради з боку народного депутата України, який здійснював інформаційно-підривну діяльність на користь Росії.

За матеріалами слідства, він мав позивний "Буратіно" та входив до складу злочинної організації, сформованої головним управлінням генштабу збройних сил Росії (відомого як ГРУ).

Основне завдання цієї організації – розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні та дискредитація нашої держави на міжнародній арені. За це учасники угруповання отримували гроші від військової розвідки Росії", – йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, фінансування мережі сягало понад 10 млн американських доларів.

"У рамках досудового розслідування задокументовано, що фігурант розповсюджував фейки про вище військово-політичне керівництво нашої держави. Один із прикладів дезінформаційної роботи – поширення фейків про нібито втручання українських високопосадовців у президентські вибори в США в 2019 році. Для "розгону" проросійських нарів брав участь у відповідних прес-конференціях.

Встановлено, що злочинна організація була створена заступником начальника російського війська Володимиром Алексєєвим як агентурна мережа, що діяла у столиці України. Операційним керівництвом ворожої групи з території Росії займався його заступник – Олексій Савін.

За даними слідства, окрім народного депутата до складу ворожої групи входив екс-нардеп Андрій Деркач, який напередодні повномасштабного вторгнення Росії втік за кордон.

Також до цієї агентурної мережі входив колишній прокурор Костянтин Кулик. У нього був позивний "Пташка", і зараз він ховається від правосуддя за кордоном. У ході проведення інформаційних диверсій проти нашої держави Кулик публічно займався псевдоправовим обґрунтуванням фейків на користь кремля.

На підставі зібраних доказів Генеральний прокурор України повідомив учасника злочинної організації – народного депутата – про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: – ч. 1 ст. 111 (державна зрада); – ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній).

Підозра за цими ж статтями повідомлена співробітникам російського гравця Алексєєву та Савіну, які створили злочинну організацію та займалися підбурюванням до державної зради, а також агентам Росії: екс-нардепу Деркачу та екс-прокурору Кулику.

Вирішується питання про обрання чинному народному депутату запобіжного заходу. Продовжується розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 15 років із конфіскацією майна.

Підривну діяльність злочинної організації в Києві координував екс-помічник Деркача, колишній співробітник групи часів СРСР Ігор Колесников, який, за матеріалами СБУ, вже засуджений і відбуває покарання за зраду", – розповіли в СБУ.

СБУ прізвище нардепа не назвало, але прізвище його просочилася в мережу – Олександр Дубинський.