Генерал-окупант Теплинський назвав прізвища вбитих на запорізькому напрямі російських офіцерів

Коментарi:

У самого генерала скалічено ноги.

Командувач військ ВДВ ЗС рс і за сумісництвом голова окупаційного угруповання «Дніпро» генерал-полковник Михайло Теплинський записав відеозвернення до солдатів, в якому розкрив втрати російської армії в «спецоперації».

Він назвав прізвища офіцерів ВДВ вищої ланки, які були ліквідовані під час українського наступу на Запорізькому напрямку.

Увага на звернення високопоставленого окупанта звернув блогер Necro Mancer, який відстежує в Мережі інформацію про війну Росії проти України.

«Повідомляю про загибель у розпал запорізьких боїв таких офіцерів-десантників, як командир полку Василь Попов, командири десантно-штурмових рот Василь Гур'янов, Ісамат Тухватулін. Після багатогодинних артобстрілів противника досі вважається зниклим без вісті ні кроку Андрій Ліфтерів, який не відійшов назад зі своєю ротою. На жаль, війна – це не лише успіхи, а й втрати... Вона зрівняла шанси виживання на передку генерала із солдатом. На війні навіть у найпідготовленіших і найдосвідченіших командирів трапляються ситуації, коли залишається лише гідно прийняти свій останній бій. І вам красномовно нагадують про це багато погруддя на алеях героїв. Погруддя, яке додається з кожною новою війною», – заявив російський генерал.

За даними російського Z-каналу «Кремлівська табакерка», Теплинський нібито записав це відео зі шпиталю, де лікується після поранення, отриманого під час удару ЗСУ по штабу «Дніпра».

«Звернення записували в одному з військових госпіталів Москви, де зараз перебуває на лікуванні генерал (у якому саме джерела приховують)... Його буквально накачали знеболюючим, допомогли одягнутися у військову форму, дали текст, і він його прочитав. Зверніть увагу, як важко йому даються деякі слова, як складно вимовляти їх під дією ліків», – написав ресурс.

За його даними, генерал-окупант має серйозне поранення ноги.

Також російські ЗМІ запевняють, що слова Теплинського про втрати розлютили міністра оборони Шойгу та голову генштабу Герасимова.