Удар по 128 бригаді: Військових попереджали про ворожий БПЛА. Винних покарають

Коментарi:

Міністр оборони України Рустем Умеров розповів про результати перевірки обставин ракетного удару Росії по 128 ОДШБр у Запорізькій області 3 листопада, в результаті якого загинули 19 бійців.

Головна інспекція МОУ доповіла мені про результати перевірки обставин ракетного удару по 128 ОДШБр. Зараз ми знаємо щохвилини, що і як сталося. Розібралися, що спричинило трагедію і як її можна було уникнути.

Так – там справді зібрали бійців у дворі будинку, щоби нагородити. Було проігноровано всі правила маскування. Поруч припаркували понад десять автомобілів.

У цей час у небі був російський безпілотник-розвідник. Його зафіксували. Повітряну тривогу оголосили по всій області. Військових попередили про сектор, де працює ворожий БПЛА. Щойно зафіксували ракетний пуск, поширили сигнал "ракетна небезпека". На місці нагородження жодних централізованих заходів безпеки вжито не було.

Слідство у цій справі триває. Зокрема його веде ГБР. Усі, хто винен у цій трагедії, понесуть передбачене законом покарання.

Померов повідомив, що доручив Генеральному штабу перевірити виконання протоколів безпеки у підрозділах.

"Звертаюся до всіх командирів, які відповідальні за безпеку воїнів: зневага до базових заходів безпеки неприпустима", – заявив Умеров

Нагадаємо, Росія вдарила по скупченню військових 128-ї окремої гірничо-штурмової Закарпатської бригади у прифронтовому селі Запорізької області о 10 ранку 3 листопада. Повідомлялося, що могли загинути понад 20 бійців. Військових, мабуть, зібрали в одному місці, щоб нагородити на честь Дня артилерії. Внаслідок цього загинули 19 військових.