Прокуратура домоглася, щоб у Коблеві демонтували ресторан, збудований з порушеннями

Коментарi:

Після кількох років судів у зоні відпочинку "Коблево" на прибережній захисній смузі Чорного моря демонтовано незаконні споруди.

За інформацією прокуратури Миколаївської області, кілька років тому Коблевська сільрада у рамках безоплатної приватизації виділила у приватну власність громадянину для ведення садівництва ділянку 120 кв.м. Однак згодом сільрада змінила цільове призначення ділянки на комерційну – для будівництва туристичної інфраструктури та закладів харчування. Змінивши таким чином право власності на землю, підприємець збудував на ділянці ресторан.

Через деякий час у справу втрутилася прокуратура. Вказавши, що земля, на якій знаходиться цей заклад, належить до прибережної захисної смуги Чорного моря, і не може відводиться у приватну власність.

Було подано позов, і суд підтримав прокурора, зобов'язавши відповідача повернути ділянку державі та демонтувати незаконні об'єкти.

Проте підприємець проігнорував рішення суду. Тому за сприяння державного виконавця було здійснено примусовий демонтаж.

«Таким чином, права держави відновлено у повному обсязі – земельну ділянку вилучено з приватної власності, а незаконні споруди демонтовано, – зазначили у прокуратурі Миколаївської області.