У Пентагоні розповіли, про що приїхав домовлятися Остін до Києва

Коментарi:

Глава Пентагону Ллойд Остін під час візиту до Києва 20 листопада обговорить забезпечення української армії на зимовий період та на майбутнє від російських загроз.

Як повідомили у Міністерстві оборони США, під час візиту Остін проведе переговори на високому рівні з українським керівництвом.

Він наголосить на постійній прихильності США надавати Україні допомогу у сфері безпеки, необхідну для захисту від російської агресії, а також обговорить довгострокове бачення майбутнього військових сил України.

Зазначимо, що до Києва з робочим візитом приїхав не лише міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін, а й командувач Європейського командування Збройних сил США та верховний головнокомандувач Об'єднаних збройних сил НАТО у Європі Крістофер Каволі.

Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з американською делегацією подякував президенту США, його адміністрації, обидві палати Конгресу та всьому американському народу за незмінну підтримку України, насамперед військову.

Крім того, Зеленський заявив про важливість візиту американської делегації напередодні чергового засідання у форматі Рамштайн, результати якого мають посилити позиції України на полі бою. Зокрема, президент докладно розповів про актуальну ситуацію на фронті, стратегічні цілі та першочергові потреби Сил оборони.

Він також наголосив на важливості продовження безперервних поставок союзниками всього необхідного озброєння та снарядів. Окремо Зеленський заявив про необхідність посилення можливостей України напередодні зими.

Під час зустрічі Зеленський разом із американською делегацією обговорив питання свободи мореплавання у Чорному морі та забезпечення функціонування альтернативного "зернового коридору".

"Дуже важливо, що нам удалося досягти прогресу у встановленні контролю над Чорним морем, а також забезпечити роботу альтернативного гуманітарного маршруту. Це дає Україні можливість залишатися гарантом глобальної продовольчої безпеки", – заявив глава держави.