Японці допомагають створити цифрову карту Миколаєва у масштабі 1:10 000

Коментарi:

Карти будуть використані для проекту міжнародної технічної допомоги з відновлення та реконструкції України.

Відбулося перше засідання Спільного комітету з координації проекту щодо розвитку потенціалу використання національної інфраструктури геопросторових даних в Україні. Захід проведено спільно Держгеокадастром та Японським агентством міжнародного співробітництва (JICA).

У засіданні взяли участь Постійний представник JICA в Україні Сатоші Сугімото, представники Головного офісу JICA, члени проектної групи з KOKUSAI KOGYO CO., LTD., а також керівники структурних підрозділів Держгеокадастру та підприємств у сфері геодезії та картографії.

Під час засідання було представлено Початковий звіт та проміжні результати діяльності в рамках Проекту, а саме: створення цифрових топографічних карток масштабу 1:10 000 на територію трьох міст – Одеси, Миколаєва, Херсона; створення 104 номенклатурних листів цифрових топографічних карток масштабу 1:25000.

Постійний представник JICA в Україні пан Сугімото Сатоші наголосив на гнучкості діяльності в рамках Проекту, а також повідомив, що створені топографічні карти масштабу 1:10 000 будуть використані для ще одного проекту міжнародної технічної допомоги JICA, спрямованого на відновлення та реконструкцію України.

Учасники також обговорили перспективи майбутньої співпраці між Держгеокадастром та Японським агентством міжнародного співробітництва.