Біноміали в англійській мові

Коментарi:

Навчіться ефективно використовувати біноміали в англійській мові з нашою статтею. Практичні приклади та корисні поради.

За назвою «біноміали» можна здогадатися, що мова нижче піде про щось подвійне. Все правильно цим терміном називають пари слів, що з'єднуються якимось союзом. Вони є невід'ємною частиною як усного, так і писемного мовлення, додають виразності і допомагають звучати природніше.

Говоріть англійською вільно та впевнено! Приєднуйтесь до курсів від https://speakwell.ua/ та освойте мистецтво переконливої мови англійською мовою.

Вам, напевно, доводилося стикатися з такими висловлюваннями. Слова в них майже завжди стоять в тому самому порядку, тому вони легко впізнавані. Переконайтеся самі: sick and..., step by..., time after... Відповідні tired, step та after начебто самі напрошуються! У цьому вся суть біноміалів. Розглянемо докладніше деякі популярні приклади і коли їх використовують.

Біноміали в англійській мові

З позитивним значенням

Safe and sound

Значення. У цілості та безпеці.

Приклад. Despite the storm, they made it home safe and sound . – Незважаючи на бурю, вони дісталися додому в цілості та безпеці.

Alive and kicking

Значення. Живий і здоровий/неушкоджений; здоровий і сповнений сил.

Приклад . Grace fell down the stairs, але luckily, she's alive and kicking . Грейс впала зі сходів, але, на щастя, залишилася жива і неушкоджена.

Peace and quiet

Значення. Мир та спокій; спокій та тиша.

Приклад. All I want to do is spend the weekend at home enjoying some peace and quiet . – Все, що я хочу – це провести вихідні будинки, насолоджуючись тишею та спокоєм .

З негативними відтінками

Wear and tear

Значення. Зношений; щось, що втратило гарний первісний вигляд.

Приклад. The old car був showing signs of wear and tear after years of constant driving. – Старий автомобіль мав ознаки зношування після багатьох років постійного ходу.

Sick and tired

Значення. Втомлений від чогось; морально виснажений.

Приклад. I'm sick and tired of hearing the same excuses over and over again; it's time for a change. – Я втомився чути одні й самі виправдання знову і знову; настав час змін.

High and dry

Значення . Викинутий на берег (у переносному значенні); безпорадний.

Приклад . When theunexpected rain caught them while hiking, they found themselves high and dry . – Коли під час походу їх застав несподіваний дощ, вони виявилися зовсім безпорадними .

Час та простір

On and off

Значення . Час від часу; періодично; з перервами.

Приклад . Lately, його комімент до exercise has been on and off due to conflicting work schedules. – З недавніх пір через розбіжність графіків роботи він став займатися спортом лише час від часу .

Neither here nor there

Значення. Ні туди, ні сюди; не має значення.

Приклад. Його застереження на матір був неїther here nor there ; he remained undecided on which option to choose. – Його думка з цього питання була ні туди, ні сюди , він так і не визначився, який варіант вибрати.

Far and wide

Значення . Вздовж і впоперек; всюди.

Приклад . News of the festival spread far and wide , attracting visitors from neighboring towns and even distant cities. – Звістка про фестиваль поширилася всюди , залучаючи гостей із сусідніх і навіть далеких міст.

Почуття та емоції

Hunger and thirst

Значення. Голод і спрага.

Приклад. Hunger and thirst є eternal companions of the traveler on distant journeys. – Голод і спрага – вічні супутники мандрівника у далеких мандрівках.

Love and hate

Значення. Кохання та ненависть.

Приклад. Love and hate are two forces that can turn a person's life upside down in an instant. – Кохання і ненависть – дві сили, здатні в одну мить перевернути життя людини.

Thrills and spills

Значення. Гострі відчуття, особливо від екстремальних видів спорту та розваг.

Приклад. Замок парку є повним thrills and spills , розміщення excitement and adventure for visitors all ages. – Парк атракціонів сповнений гострих відчуттів для відвідувачів різного віку.

Контрастні порівняння

Pros and cons

Значення. За та проти; хороші та погані сторони.

Приклад. Після того як tattoo, Mike weighed the pros and cons . – Перш ніж зробити татуювання, Майк зважив усі «за» і «проти».

Sink or swim

Значення . Пан чи зник; або досягти успіху, або зазнати невдачі.

Приклад. У competitive world of business, it's often a case of sink or swim . – У конкурентному світі бізнесу часто доводиться обирати: тонути чи плисти.

Do's and don'ts

Значення. Що можна і чого не можна (про правила поведінки).

Приклад. Там є список те, що ви не повинні йти до того, як почнеться новий робочий день. – Існує перелік «можна» і «не можна», яких необхідно дотримуватись при вступі на нову роботу.

Робота

Trial and error

Значення. Методом проб та помилок.

Приклад. Тільки через trial і error може виконати майстри в цьому endeavor. – Тільки методом спроб і помилок можна досягти майстерності у цій справі.

Підніміть рівень корпоративної комунікації! Запишіться на корпоративні курси англійської мови https://speakwell.ua/ru/corporate в школу Speak Well. Успішне навчання – ключ до успіху вашої компанії!

Supply and demand

Значення. Попит і пропозиція.

Приклад. Додатково і вимога визначає ціну і можливість products в marketplace. – Попит та пропозиція визначають ціну та доступність продукції на ринку.

Make or break

Значення. Ситуація, коли не допускається золота середина між успіхом та невдачею; вирішальний момент.

Приклад. The decisions ahead could make or break company's future success. – ухвалені рішення можуть стати вирішальними для майбутнього успіху компанії.