На аукціоні тривають торги за олімпійські медалі фрістайліста Абраменка з Миколаєва

Коментарi:

Чемпіон Ігор-2018 у Пхенчхані виставив на аукціон свої найвищі нагороди: гроші підуть на потреби України.

Обидва лоти олімпійського чемпіона виставлені на сайті SCP Auctions. Стартова ціна за золоту нагороду з Пхенчхана-2018 становила 10 тисяч доларів, а за "срібло" з Пекіна-2022 – 5 тисяч.

35-річний спортсмен вирішив пожертвувати на допомогу Україні гроші із продажу головних нагород своєї кар'єри – золота зимової Олімпіади-2018 та срібла Ігор-2022. Початкові ставки на нагороди – 10 та 5 тисяч доларів. Очікується, що медалі будуть куплені за 50 та 25 тисяч доларів відповідно.

Олександр зізнався, що це рішення далося йому дуже непростим. Адже цінність цих медалей дуже велика для атлета та загалом спортивної історії нашої країни. Абраменко скористався нагодою та подякував іншим країнам за допомогу для України.

Як і будь-який інший українець, допомагаю військовим у їхніх нагальних потребах через волонтерів. Також багато постраждали від війни, деякі втратили всі і теж потребують фінансової допомоги. Тому вирішив, що мої медалі стануть у нагоді і наблизять нашу перемогу,
– запевнив Абраменко.

Абраменко приєднався до тієї когорти українських спортсменів, які продавали свої медалі, аби допомогти Україні. Раніше свої олімпійські та паралімпійські нагороди продавали Жан Беленюк та Сергій Ємельянов.

Зазначимо, що лідер збірної України пропустив більшу частину сезону-2022/2023 через травму коліна.

З початку аукціону найбільша ставка за олімпійське "золото" Абраменка поки що становить 17717 доларів, а за "срібло" – 8054 долари.