Хакери зламали захист «Київстар», дізнавшись обліковий запис співробітника компанії

Коментарi:

Гендиректор «Київстару» Олександр Комаров повідомив, що було скомпрометовано обліковий запис когось із співробітників і ворог зміг потрапити всередину інфраструктури компанії.

Гендиректор компанії «Київстар» Олександр Комаров повідомив, що хакери вразили кіберзахист оператора мобільного зв'язку через скомпрометований обліковий запис одного зі співробітників. Про це він сказав у ефірі національного телемарафону.

За його словами, навіть найзахищеніша інфраструктура може бути вражена.

«Треба визнати, що ця атака пробила наш захист. Це сталося, оскільки було скомпрометовано обліковий пул, скомпрометовано обліковий запис когось із співробітників і ворог зміг потрапити всередину інфраструктури компанії. Про це йде слідство», – сказав Комаров, додавши, що висновки слідства йому поки що не відомі.

Гендиректор «Київстару» сказав, що питання не в технологіях, а в тому, що в будь-якій організації можуть бути люди, які «умовно наводять російські ракети або віддають свої паролі, бо добре працюють соціальні інженери».

Компанія використала для захисту від кіберзагроз найсучасніші технології та з початку повномасштабного вторгнення відобразила близько 500 кібератак, зазначив Комаров.

Як ми повідомляли, 12 грудня Київстар став мішенню потужної хакерської атаки.