Число загиблих в Україні під час російського обстрілу зросло до 31 людини

Коментарi:

Щонайменше 31 особа загинула і понад 160 отримали поранення внаслідок російського обстрілу міст України в ніч проти 29 грудня.

Про це повідомляє офіс президента України.

У Києві, за даними місцевої влади, загинули 9 людей та 30 постраждали; у Запоріжжі — 7 загиблих та 13 поранених; у Львові одна людина загинула та 30 отримали поранення, в Одесі — двоє загиблих та 15 поранених. У Дніпропетровській області загинули 6 людей та 28 осіб отримали поранення. На Харківщині загинули троє, ще 11 людей отримали поранення.

У ніч на 29 грудня Росія завдала наймасштабнішого з початку війни ракетного удару по Україні, в ході якого Росія задіяла 158 повітряних засобів ураження — від крилатих ракет до дронів. Під удари потрапили великі міста України: Київ, Харків, Львів, Дніпро та Одеса. Також атаки припали на Одеську, Харківську, Запорізьку та Сумську області.

Наслідки масованої атаки Росії на Україну

Київ атакували десятки ракет різного типу. Загалом над містом було знищено понад 30 повітряних цілей. У Подільському районі на території складів під завалами опинилися десятки людей, а через пожежу на площі приблизно 3 тис. кв. м велику кількість людей отримали опіки.

Харків російські військові обстрілювали балістичними ракетами С-300 та крилатими ракетами Х-22. Усього містом було випущено близько 20 ракет. У результаті було зруйновано чи отримали пошкодження житлові будинки, школи, склади, транспортне депо та підприємства. У Дніпрі російська ракета потрапила до торгово-розважального центру. Також пожежа виникла в одному з міських пологових будинків, але всі пацієнти та медперсонал встигли перейти в укриття. Крім цього, пошкодження отримали приватний житловий будинок та шестиповерхова будівля.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія била майже всіма доступними типами озброєнь по пологових будинках, навчальних закладах, торгових центрах, багатоповерхових та приватних будинках, комерційних складах та парковках. Він пообіцяв, що Київ "обов'язково відповість терористам на їхні удари".