Поліцаї проти піхотинців – в окупаційній армії подавляють бунт через відмову воювати

Коментарi:

Із ранкового зведення Генерального штабу ЗСУ.

Інформація на ранок 30 грудня.

Розпочалася 675 доба широкомасштабної збройної агресії російської федераці.

Напередодні відбулося 56 бойових зіткнень. Ворог завдав 150 ракетних та 74 авіаційних ударів, здійснив 84 обстріли з РСЗВ.

Під артилерійським вогнем опинилися близько 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької Херсонської та Миколаївської областей.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили сім атак біля Синьківки, де противник безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

На Лиманському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили дві атаки в районах Богданівки та Андріївки.

Українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Протягом минулої доби відбили вісім атак у районах Степового, Авдіївки та 21 атаку біля Сєверного, Первомайського та Невельського.

Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 9 атак.

На Шахтарському напрямку окупанти наступальних (штурмових) дій не вели.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили дві атаки західніше та північно-західніше Вербового.

На Херсонському напрямку наші воїни надалі продовжують заходи із розширення плацдарму. Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити українські підрозділи із займаних позицій. Минулої доби противник здійснив понад 10 безуспішних штурмових дій.

Протягом минулої доби наша авіація завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та по 3 ЗРК.

Підрозділи ракетних військ уразили два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, три артилерійські засоби, 5 складів боєприпасів.

В окупаційних військах рф фіксуються непоодинокі випадки відмов військовослужбовців від виконання злочинних наказів та участі у бойових діях. Так, 19 грудня у з окупованої території Луганської області в рф під конвоєм військової поліції відправлено 43 військовослужбовця 150 мотострілецької дивізії, які відмовились від участі у бойових діях.