Автоматизація складського обліку: що це та для чого потрібно

Коментарi:

Компанії, що працюють у сфері торгівлі, мають окремі приміщення для зберігання товарів і матеріалів. Щоб грамотно планувати закупівлю та раціонально витрачати кошти, потрібно постійно знати актуальну кількість запасів. Для цього варто скористатися спеціальними програмами для бухгалтерії онлайн.

Ведення бізнесу забирає багато часу та сил, тому керівники прагнуть максимально спростити повсякденні процеси. Це легко зробити за допомогою автоматизації, використовуючи програмне забезпечення. Таке рішення дозволить скоротити бюджет та не оплачувати додаткові послуги фахівців.

Що являє собою автоматизація

Під цим терміном мається на увазі відмова від ведення та виконання більшості операцій на папері вручну. Нині цей спосіб застарів, адже зарекомендував себе недосконалим та неефективним. Ведення складу онлайн значно полегшує повсякденну діяльність підприємства, до того ж внаслідок використання сервісів не потрібні професійні знання в бухгалтерії.

На складі зберігаються всі товари, які продаються в магазині чи супермаркеті. Постійно відстежувати запаси та підраховувати асортимент непросто, особливо якщо представлено кілька десятків позицій. Нелегко доводиться співробітникам великих компаній, адже постачання там проходять регулярно, багато продажів, а отже, постійно фіксувати показники не вистачає часу.

Якщо автоматизувати облік, проблема завантаженості та людського фактора відпаде, адже за більшість процесів відповідатиме програма. Слушним для сфери торгівлі сервісом є USAP ONLINE, розроблений на основі хмарних технологій. Це зручне рішення з інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом, для реалізації та застосування якого не треба залучати програмістів.

Які основні переваги

Сервіс для автоматизації – це ефективний інструмент, яким користуються при наявності чи відсутності бухгалтера. Якщо такий фахівець є, йому не треба обов'язково відмовлятися від звичних програм, адже хмарне рішення легко інтегрується та працює разом із ними. Його можна підключати до обладнання для друку штрихкодів або етикеток, щоб максимально прискорити більшість процесів.

USAP ONLINE передбачає зберігання інформації на віддаленому сервері, а не на фізичному носії. Це означає підвищену безпеку, адже дані передаються в зашифрованому вигляді. Вони залишаються недоступними третім особам, тому їх не можна зламати чи використовувати проти організації. Усередині компанії можна налаштовувати права співробітників, щоб кожен бачив лише потрібні дані.

Автоматизація складського обліку дозволяє вирішити велику кількість проблем:

  • ефективно обробляти та проводити робочі процеси. Це стосується приймання та розміщення товарів, їх пошуку для продажу або під час інвентаризації. Відстеження залишків у всіх торгових точках також відбувається автоматично;
  • витрачати менше часу на стандартні процедури. Наприклад, коли всі дані доступні онлайн у хмарі, інвентаризація не розтягується на цілий день навіть за умови наявності широкого асортименту продукції;
  • зменшити кількість паперів. Коли більшість документів доступні та зберігаються в електронному вигляді, не треба багато писати, заповнювати, а потім шукати місце для папок. Все більше компаній воліють повністю відмовлятися від паперової тяганини;
  • уникнути помилок через людський чинник. При монотонній роботі, процесах, що постійно повторюються, навіть найдосвідченіший бухгалтер може зробити неправильні розрахунки. Цього вдасться уникнути, якщо використовувати онлайн-платформу – за її допомогою роблять платежі контрагентам, нараховують зарплати, формують звіти до податкової;
  • знизити потребу в ручній праці. Не доведеться наймати багато працівників для ведення складського обліку та підтримки програми. Автоматизація дозволить зменшити фінансові витрати.

Спеціальне програмне забезпечення спростить повсякденну роботу співробітників магазину, адже дозволяє дуже швидко знайти потрібний товар і виконати замовлення клієнта. Це зручно також для компаній, які відправляють продукцію покупцям, для формування посилки знадобиться набагато менше часу.

Замовити USAP ONLINE

Цей сервіс у хмарі має у своєму розпорядженні велику кількість можливостей не тільки для складського обліку. З його допомогою зручно проводити платежі, оформляти продажі, формувати звіти, бачити заборгованість клієнтам, контрагентам. Замовити сервіс пропонується з попереднім безкоштовним тестовим періодом.

Автоматизація складського обліку та інших процесів на підприємстві допоможе відмовитися від паперової тяганини та скоротити витрати на оплату послуг персоналу. Спеціальні програми мають у своєму розпорядженні все необхідне для оптимізації та успішної діяльності компанії.