Ворог постійно змінює тактику запуску шахедів. Але ті, що залітають на Миколаївщину – збивають, – Кім

Коментарi:

Як уже повідомлялося, у ніч на 2 січня, в небі над Миколаївщиною збили три російські російські «шахеди». Один із них знищили безпосередньо над Миколаєвом. Через падіння його уламків на гаражі виникла пожежа. Обійшлося без постраждалих.

Начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім зазначив в ефірі телемарафону, що останнім часом спостерігається зміна тактики супротивника у використанні ударних безпілотних авіаційних комплексів Shahed-131/136.

«Запуски походять з Криму, але Миколаївську область вони облітають через якісну роботу ЗСУ та антимопедних військ. Здебільшого мопеди, що пролітають над Миколаївщиною, мають транзитний маршрут. Ті, що залітають у область, тут і збивають», – зазначив Кім.

Окупанти запускають «мопеди» в нічний час, а нова тактика росіян включає зміну висот та маршрутів польоту з метою утруднення їхнього візуального виявлення.

Віталій Кім також зазначив, що російська сторона постійно модифікує безпілотники, і у березні очікується поява нової версії, можливо, із застосуванням реактивного двигуна. Складність збивання полягає у точному прогнозуванні маршрутів прольоту БПЛА для своєчасного реагування мобільними вогневими групами. Адже «мопеди» виявляють переважно акустично (за звуком двигуна), і визначити напрямок польоту «шахеда» в нічний час досить складно.

Сили оборони України активно працюють над удосконаленням методів боротьби із загрозою безпілотних атак.