Випущена Україною ракета впала на російське село

Коментарi:

У ході масованого ракетного обстрілу України вранці 2 січня одна з російських ракет упала в селі Петропавлівка Острогозького району Воронезької області та вибухнула.

«Сьогодні зафіксовано аварійне сходження нашого боєприпасу в Острогозькому районі. Обійшлося без постраждалих, але руйнування зафіксовано, попередньо, у семи домоволодіннях. У них можуть бути пошкоджені скління та покрівля, які мають конструкції», — написав губернатор регіону Гусєв у телеграм-каналі.

За його словами, мешканці селища направлені до пунктів тимчасового розміщення, зокрема до місцевого пансіонату.

Міноборони РФ підтвердило "нештатне" падіння авіаційного боєприпасу на селище. «Проводиться розслідування обставин того, що сталося. На місці працює комісія для оцінки характеру пошкоджень та надання допомоги у відновленні будинків», – повідомили у військовому відомстві.

Останній подібний інцидент стався 30 грудня 2022 року також під час масового ракетного обстрілу України. Тоді мешканці сільського поселення Ільменське у Волгоградській області виявили у полі уламки «невідомого літаючого об'єкту». Візуально вони нагадували частини крилатої ракети великої дальності із сімейства Х-101/Х-102. Це був другий випадок за два тижні.

Співробітники МНС оточили місце події, всі питання екстрена служба переадресувала до Міноборони. Місцеві офіційні особи відмовилися коментувати ситуацію. «Загиблих та постраждалих внаслідок ситуації немає», — говорив голова Дубівського сільського поселення Олексій Голєв.

2 січня російські військові завдали масованого ракетного удару по Україні. За даними Повітряних сил ЗСУ, ракети були запущені з 16 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС та винищувачів МіГ-31К, які є носіями «Кинджалів». Більшість ударів довелося по Києву та Харкову, де загалом постраждали понад 60 людей, а один загинув. Понад 260 тис. мешканців Києва опинилися без електрики.