Що таке Біткоїн, де його купити та як на ньому заробляти?

Коментарi:

Біткоїн — найвідоміша криптовалюта, заснована на технології блокчейну. Автором віртуального активу є Сатоші Накамото. Біткоїн існує тільки в цифровому вигляді та не піддається централізованому контролю.

Блокчейн технологія означає, що за емісію та обробку транзакцій відповідають користувачі цієї системи. Між ними розподілений реєстр даних, куди та додається вся інформація про транзакції з монетою. Дані весь час перевіряються за допомогою Proof-of-Work — алгоритму консенсусу.

Криптовалюта вважається надійною інвестицією. Тому купити біткоїн бажають інвестори, звичайні користувачі та трейдери. Найкращий спосіб придбання криптовалют — це перевірені криптовалютні біржі на кшталт WhiteBIT. Майже за 14 років свого існування BTC досягнув активного впровадження, має мільйони прихильників, та багато держав визнають його реальним активом.

Біткоїн: що це, як працює, чи є у нього перспективи

Bitcoin є по суті децентралізованою платіжною системою, всередині якої користувачі можуть обмінюватись монетою між собою, або ж виводити коїни в обмін на фіатні валюти. BTC на цей час є не тільки самою відомою криптою, він ще й має найбільшу ринкову капіталізацію.

Технологію блокчейн вважають надійною через основні переваги:

  • Дії всередині системи здійснюються та контролюються колективно. Немає можливості скасувати чи заблокувати будь-яку транзакцію одноосібно. Приєднатись та працювати у блокчейні може хто завгодно, без обмежень.
  • Вузли системи, або ж ноди — пов’язані між собою ПК з особливим ПЗ. У кожній ноді зберігається та оновлюється копія блокчейну. Працює система за алгоритмом Proof-of-Work.
  • Децентралізований реєстр — інформаційна база з неперервних блоків, в яких записані всі транзакції.

Цей ланцюжок не можна перервати чи змінити, тому викрадення біткоїнів або їх підробка неможливе. Не зважаючи на доступність даних про баланс цифрових монет, інформація про їх власників є анонімною.

Що потрібно для купівлі та торгівлі біткоїнами

Щоб придбати або продати біткоїн, потрібно мати електронний гаманець. Така програма дозволяє створити та керувати адресою в мережі для здійснення транзакцій. Інший спосіб — адреса в блокчейні цифрового активу. Така технологія це схожа на банківський рахунок.

Для проведення операцій з біткоїном потрібно зареєструватись та створити обліковий запис на криптобіржі. Тут можна не тільки купити BTC за фіатні гроші, а й обмінювати його на інші цифрові активи. На біржі можна слідкувати за курсом, та здійснювати транзакції з максимальною вигодою для себе.