Секрети підбору та догляду за дитячим взуттям: комфорт та здоров'я

Коментарi:

Значення правильного взуття для ніжок, що ростуть, складно переоцінити. Принцип "Все найкраще – дітям" актуальний у всі часи і повинен застосовуватися, у тому числі тоді, коли виникає необхідність купити нові дитячі черевики, кросівки або будь-яке інше взуття.

Є кілька основних критеріїв, на які варто орієнтуватись при виборі взуття для дитини. Про це та про те, як забезпечити належний догляд за виробами, розповіли фахівці інтернет-магазину “Конфіскат”.

Як вибрати правильне взуття для дитини

Активність малюка не повинна загрожувати йому травмами через незручне взуття. Ризики для здоров'я існують і в плані неправильного розвитку стопи, ходи, постави внаслідок носіння черевиків, які не відповідають вимогам до дитячого взуття.

Правильне взуття для дитини повинне відповідати наступним параметрам:

  • Зручність. Маленьким ніжкам не повинно бути тісно та надто вільно. Важливо, щоб дитина відчувала комфорт не тільки при ходьбі, а й бігу, стрибках, присіданнях, підйомах на шкарпетки та будь-яких інших можливих рухах. Для цього необхідно правильно вибирати розмір.
  • Безпека. Цей критерій варто розглядати з точки зору правильної посадки взуття на стопі, і якості матеріалів, використаних у процесі виробництва. Наша порада: робіть ставку на натуральні матеріали. Це стосується як дитячого, так і дорослого взуття. Натуральні матеріали мають такі переваги, як належна терморегуляція та повітрообмін. Це дозволяє уникнути різноманітних дерматологічних проблем.
  • Шкарпетки та задник. Особливістю дитячої ніжки є широко відставлені один від одного пальці. Взуття не повинно їх обмежувати, тому правильним вибором буде широкий округлений носок, в який не впирається великий палець. Задник повинен бути закритим, вузьким, що надійно фіксує п'яточку.
  • Підошва. Головне, що потрібно від підошви, щоб вона була пластичною та гарантувала гарне зчеплення з поверхнею. Черевик повинен досить легко згинатися і біля носка, і центром. Для зими обов'язково протиковзке покриття.
  • Устілка. Що стосується внутрішньої устілки, то її вибір залежить від віку дитини. Багато фахівців сходяться на думці, що дитині до двох років не потрібен і навіть шкідливий супінатор, оскільки він сприятиме неправильному формуванню внутрішнього склепіння стопи. У цьому віці підошва має бути дуже м'якою, щоб ходіння у взутті було максимально наближене за відчуттями до ходіння босоніж. Після двох років можна вибирати кросівки чи інші спортивні моделі з м'яким супінатором для активних малюків. У повсякденному взутті супінатор не потрібен, якщо до того немає медичних показань.
  • Застібки. Безперечними перевагами володіють липучки. З ними дитина швидко вчиться самостійно одягати та знімати взуття. До того ж липучки дають можливість легко відрегулювати прилягання черевика до ноги.

Звертайте увагу на вагу пари. Чим вона легша, тим з більшим комфортом дитина рухатиметься. Ще одна вимога: шви та інші з'єднання мають бути м'якими, ледве відчутними.

Поради щодо догляду за дитячим взуттям

Для турботи про здоров'я малюка необхідно стежити, у тому числі за станом взуття. Носімі пари повинні відповідати його нинішньому розміру.

Не рекомендується давати дітям доношувати взуття старших братів чи сестер. Стопа кожної людини розвивається індивідуально, а в ношеному взутті колодка вже видозмінена під ногу попереднього власника. Це може призвести до деформацій ще не зміцнілої стопи.

Для збереження гарного зовнішнього вигляду пари її варто чистити регулярно, застосовуючи для цього спеціальні гіпоалергенні засоби, залежно від типу матеріалу взуття. Особливо це важливо для натуральної шкіри, яка має властивість згодом грубіти.

Краще, щоб вимите взуття висихало природним шляхом. Якщо черевики промокли під дощем, їх можна набити папером — вони швидше обсохнуть і не втратить свою форму.

Великий вибір черевиків, кросівок та іншого дитячого взуття високої якості ви знайдете в інтернет-магазині "Конфіскат". Сертифікована продукція гарантує безпеку та зручність при повсякденному носінні.