Судитимуть двох окупантів, які інсценували розстріл патріотично налаштованих мешканців Миколаївського району

Коментарi:

Під час окупації населених пунктів Шевченківської територіальної громади Миколаївського району військовослужбовці рф знущалися та катували місцевих мешканців.

Вони викрадали патріотично налаштованих чоловіків, вивозили їх за межі населеного пункту, де на відкритій місцевості били та інсценували розстріл. Окупанти намагалися отримати від людей інформацію щодо їхньої причетності до підтримки ЗСУ.

Відомо про сім цивільних осіб, які постраждали від жорстокого поводження та знущання, повідомили в пресслужбі прокуратури Миколаївської області.

Двох окупантів встановлено. Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовців 1-ї мотострілкової роти, 1-го мотострілкового батальйону 126 окремої гвардійської Горлівської червонопрапорної, ордена Суворова бригади берегової оборони зс рф у жорстокому поводженні з цивільним населенням та іншому порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому за попередньою змовою групою осіб ( ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

За скоєне окупантам загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі. Спеціальне досудове розслідування здійснювалось слідчі поліції Миколаївській області, оперативний супровід – УСБУ в Миколаївській області.