Торгова марка: навіщо потрібна та як вибрати?

Коментарi:

Торгова марка, що має реєстрацію – можливість заявити про свою продукцію на ринку, та залучити клієнтів. Процес реєстрації ТМ та ціна торгової марки уточнюються у спеціаліста.

До підбору потрібно підійти відповідально. Вона має бути короткою, що дозволить спростити процес запам'ятовування, але не слід забувати про обмеження. За законом, заборонено використання загальних понять та символів. Наприклад, якщо ви займаєтеся виробництвом солодкої води, забороняється як бренд брати слова «солодка», «вода».

Державні символи чи назви органів країни також під забороною. Не допускаються до реєстрації позначення, які мають схожість чи реєстрацію країни з іншими ТМ того чи іншого виробника. Обмеження щодо розробки марки стосуються імен осіб керівних посад за часів правління СРСР. Всі вимоги досить вагомі, тому для підбору потрібної марки можна звернутися до фахівців, які зможуть провести розробку, ґрунтуючись на вимогах.

Навіщо потрібна ТМ?

Її створення проводиться з кількох причин:

  • Захист від конкурентів, які виробляють аналогічну продукцію;
  • Можливість роботи на міжнародному ринку. Щоб вийти на новий рівень продажів, потрібно провести реєстрацію ТМ в країні, і лише після цього оформляти документи, що дозволяють вийти на світовий ринок;
  • Отримати право доменного імені другого рівня у зоні країни можна лише за умови проведення реєстрації марки;

Візьміть до уваги те, що МКТУ має 45 класів, у кожному з яких дозволено проводити реєстрацію співзвучної ТМ.

Які документи надають право володіння?

Після завершення реєстрації компанія отримує свідоцтво на ТМ. Цей документ стає підтвердженням ваших прав на бренд. Також УКНОІВІ вносить подану інформацію до бази, що дозволяє перевіряти її онлайн. Свідоцтво діє 10 років, але за бажання його можна продовжувати необмежену кількість разів.

Від вас потрібно буде подати заяву та внести податок. Якщо ви хочете отримати позитивну відповідь щодо прав на бренд, то можна зареєструвати торгову марку в https://ternopoliany.te.ua/biznes-ta-finansy/87162-chomu-pidpriyemcyu-vazhlivo-zareyestruvati-znak-tm. Фахівці допоможуть оформити документи і ви не зіткнетеся з труднощами.

Подання заяви у разі незаконного використання ТМ

Якщо виявлено підприємця, який незаконно використовує бренд або логотип, який візуально нагадує ваш, то вирішити це питання можна законно. Спочатку робиться претензія і відправляється порушнику. Якщо він не припиняє правомірних дій, подається заява до суду. На засіданні заявник просить заборонити використання ТМ на чужій продукції. Надаються документи, що підтверджують ваше право на володіння брендом. При законній дії з вашого боку заява буде задовільнена.