Валерій Залужний виступив проти залучення до армії ув'язнених та засуджених

Коментарi:

Під час засідання комітету Ради Валерій Залужний заявив, що кожне життя намагатимуться зберегти.

Як раніше повідомлялося, комітет Верховної Ради розпочав розгляд нового законопроекту про мобілізацію. На Комітет приїхали Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник Генштабу Сергій Шаптала та міністр оборони Рустем Умеров.

Головнокомандувач Валерій Залужний із деякими запропонованими нормами жорстко не погоджувався. Про це повідомляє NV із посиланням на своє джерело у комітеті.

«Він виступив проти норми про залучення до армії ув'язнених та засуджених. Він каже: армія це для поганих людей? Це не так. Але він також сказав: мені потрібні люди, росіяни вже закликали 400 тис. та на червень готують ще кілька сотень тисяч, до 400 тис. Ким мені воювати? Або звертатися до світу і там просити людей чи ви йдіть воюйте, якщо не забезпечите», – сказав нардеп

За його словами, Залужний говорив, що кожне життя намагатимуться зберегти. «На кожного покликаного по 80 днів навчання буде. Але дайте мені людей», – переказує слова Головнокомандувача співрозмовника NV.

Крім того, Валерій Залужний та Рустем Умеров наголосили, що посилення мобілізації має визначальне значення у воєнний час, оскільки від цього залежить здатність країни захищати свою територію. Вони наголосили на готовності до внесення змін до законопроекту, зокрема, видалення антиконституційних положень та вдосконалення тексту документа.