Противник 10 разів штурмував наші плацдарми лівобережжі Дніпра, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на шосту вечора.

Триває 681 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави.

Сьогодні відбулось 56 бойових зіткнення. Ворог завдав 3 ракетних та 16 авіаційних ударів, здійснив 12 обстрілів з РСЗВ. У ніч на 5 січня з 29 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131” ППО знищено 21.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили 7 атак в районі Синьківки.

На Лиманському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 3 атаки біля Кліщіївки та Андріївки, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили три атаки в районах Новобахмутівки, Авдіївки та ще 16 – поблизу Первомайського та Невельського, де противник безуспішно намагався покращити тактичне положення.

Сили оборони продовжують стримувати окупантів біля Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки. Тут ворог 15 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів противника зазнали Золота Балка, Іванівка, Садове, Херсон, Благовіщенське, Велетенське, Кізомис, а також Солончаки Миколаївської області.

Окупанти не відмовляються від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби противник здійснив 10 безуспішних штурмових дій, але українські воїни й надалі утримують зайняті позиції та завдають загарбникам значних втрат.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 5 районах зосередження особового складу противника.

Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, склад боєприпасів та артилерійський засіб противника.