Знищення трьох Су-34 на Лівобережжі вплинуло на війська Росії, – британське міноборони

Коментарi:

Відлуння грудневих подій.

У міністерства оборони Великобританії вважає, що знищення трьох російських винищувачів Су-34 над півднем України вплинуло на операції військ Росії на лівому березі Дніпра в Херсонській області.

22 грудня українські війська збили відразу три російські винищувачі Су-34 над півднем України.

"Раніше російська тактична авіація відігравала ключову роль на півдні, особливо атакуючи український плацдарм на східному березі Дніпра", – додають там і зазначають, що після 22 грудня тимчасово російські винищувачі "майже повністю припинили бойові дії".

"Існує реалістична ймовірність того, що відсутність підтримки з повітря сприяла провалу спроби 18-го загальновійськового підрозділу Сухопутних військ армії РФ для зачистки плацдарму", – вважають у британській розвідці.

Там, однак, зазначають, що в останні дні Росія знову посилила тактичні авіаудари в районі українського плацдарму на лівому березі Дніпра, але на нижчому рівні, ніж до збитку Су-34.

Це ще раз показує, що нездатність Росії встановити перевагу в повітрі на ранніх етапах російсько-української війни продовжує підривати їх щоденні операції», – полягає в огляді міноборони.