Китайські ракети заправляють водою – розвідка США

Коментарi:

Розвідка США дізналася, що китайський лідер Сі Цзіньпін провів масштабні чистки у військових колах через тотальну корупцію.

Про це повідомляє Bloomberg.

Американські чиновники вважають, що корупція в ракетних військах Китаю та у всій оборонно-промисловій базі країни настільки масштабна, що Сі навряд чи плануватиме масштабні воєнні дії найближчими роками.

Як пише агентство, американська сторона навела кілька прикладів такої корупції у китайських оборонних колах. Зокрема ракети, заправлені водою замість палива, а величезні поля ракетних шахт на заході Китаю не функціонують належним чином, щоб дозволити ракетам ефективно запускатися.

За оцінками США, корупція у китайській Народно-визвольній армії призвела до підриву довіри до її спільних можливостей, особливо коли йдеться про ракетні війська, а також відкинула назад деякі з головних пріоритетів модернізації Сі, сказали співрозмовники агентства.

За останні шість місяців внаслідок розслідування справи про хабарництво в Китаї було затримано понад десяток високопосадовців оборонного відомства, що може бути найбільшою в сучасній історії Китаю репресією проти військовослужбовців.

Водночас, за оцінками США, чистки у військових колах свідчать про те, що влада Сі залишається міцною і що він серйозно ставиться до покращення дисципліни, викорінення корупції та, зрештою, до підготовки збройних сил Китаю до бойових дій у довгостроковій перспективі. .