Ворог двічі штурмував наші плацдарми на Лівобережжі, обстріляв Дмитрівку і Очаків – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на шосту вечора 7 січня.

Триває 683 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Сьогодні відбулося 29 бойових зіткнень. Ворог завдав 6 ракетних та 40 авіаційних ударів, здійснив 21 обстріл з РСЗВ.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили дві атаки біля Синьківки та Іванівки, де ворог безуспішно намагався покращити тактичне положення.

На Лиманському напрямку нашими захисниками відбито три атаки східніше Тернів.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито атаку противника поблизу Андріївки.

Нашими захисниками відбито п’ять атак в районах Новобахмутівки, Авдіївки та ще 11 атак неподалік Первомайського та Невельського, де окупанти, за підтримки авіації, безуспішно намагалися покращити тактичне положення.

Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Мар’їнки та Новомихайлівки, де загарбники, за підтримки авіації, три рази безуспішно намагалися прорвати оборону наших військ.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили атаку противника західніше Вербового.

На Херсонському напрямку окупанти завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Республіканець, Червоний Маяк, Зміївка, Кринки.

З артилеріїї обстріляно Херсон, а також Дмитрівку і Очаків Миколаївської області. Ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби противник здійснив дві безуспішні штурмові дії, але наші підрозділи й надалі утримують зайняті позиції та завдають загарбникам значних втрат.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 4 районах зосередження особового складу противника. Також силами та засобами протиповітряної оборони України знищено керовану авіаційну ракету Х-59.

Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, склад боєприпасів та артилерійський засіб противника.