Миколаївського блогера, який розповсюджував пропаганду на користь РФ, засудили до 9 років ув'язнення

Коментарi:

33-річний чоловік працював на агентурну мережу ФСБ

Суд у Миколаєві ухвалив вирок 33-річному блогеру, який активно підтримував російську агресію в Україні та поширював пропаганду через свій Telegram-канал. Чоловіка визнали винним у несанкціонованому розповсюдженні інформації про розташування Збройних Сил України, виправдання збройної агресії РФ проти України та глорифікацію її учасників.

Суд присудив йому покарання у вигляді дев'яти років позбавлення волі. Прокурори надали докази того, що блогер був учасником агентурної мережі ФСБ РФ і активно передавав інформацію про місця базування та пересування Збройних Сил України, а також наслідки ракетного та артилерійського обстрілу на території Миколаївщини.

«Інформацію та координати передавав через «зв'язного» – адміністратора «Telegram» каналу, який за вказівкою ФСБ створив на території Миколаївщини власну агентуру. До її складу входило 13 місцевих мешканців, – повідомили у прокуратурі Миколаївської області.

У червні 2023 року адміністратору "Telegram" каналу було пред'явлено звинувачення у державній зраді та порушенні законів та звичаїв війни. Ще четверо учасників цієї агентури суд також визнав винними, і їм призначено терміни від 8 до 15 років в'язниці.